Veckans svensktoppslista

Finns årets melodifestivalvinnare bland veckans utmanare?

2:27 min

Den här veckan börjar vi testa melodifestivalfinalister som utmanare. Molly Sandén med låten "Youniverse", Frans med "If I were sorry" och Robin Bengtsson med "Constellation Prize" är veckans tre utmanare. 

Här är veckans lista!

Miriam Bryant stöter för första gången på motgångar när två av hennes låtar faller ur topp 3, däremot fortsätter hon som etta med ”Ett sista glas” för elfte veckan i rad. 

Darin och Avicii klättrar tillbaka in i toppstriden med ”Ta mig tillbaka” respektive ”Waiting for love”. ”Ta mig tillbaka” är för övrigt den låt som nu legat längst på listan med sina 47 veckor.

Lena Philipsson tappar på sin andra vecka med ”Gråt inga tårar” och balanserar nu farligt på tiondeplatsen.

Så gick det för förra veckans utmanare ...

För förra veckans utmanare SaRaha och låten "Kizunguzungu" blev det ingen listplacering. 

Inte heller för schlagerdängan "Kom ut som en stjärna" framförd av melodifestivalveteranen Christer Lindarw i After Dark blev det någon plats på Svensktoppen.  

Den svårflirtade juryn sa faktiskt nej även till den sista utmanare på Svensktoppen den här veckan. Helen Sjöholm som tillsammans med Anders Widmark som testades med melodin "Jag vill följa med" blir också utan placering.

Veckans utmanare då?

Alla tre utmanare den här veckan tillhör den grupp av finalister som kvalificerat sig för att gå direkt till final i årets upplaga av SVT:S musiktävling Melodifestivalen.

Men hur klarar de en utmaning på Svensktoppen? Ja, det återstår att se nästa vecka när juryn har sagt sitt. 

Låt oss presentera veckans tre utmanare på Svensktoppen:

Molly Sandén – Molly gör sin tredje start i Melodifestivalen och är för tredje gången i final. Nu med låten ”Youniverse” som hon bland annat skrivit tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo.

Robin Bengtsson – Tidigare Idolstjärnan Robin gick direkt till final från den första deltävlingen av Melodifestivalen i Göteborg. Aktuell som utmanare med ”Constellation Prize”.

Frans – Frans låg redan som sjuåring på Svensktoppen med hyllningslåten till Zlatan, ”Who´s da man”. Nu har han åldern inne för att tävla i melodifestivalen och blev storfavorit efter sitt framträdande i den fjärde deltävlingen. Låten heter ”If I were sorry”.  

/Carolina Norén - programledare och producent


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent