Hällde surströmmingsspad i grannens brevinkast

Mannen har bland annat hällt surströmmingsspad i kvinnans brevinkast, uppger Lidköpingsnytt.nu

Exakt vad som fick den här mannen att inleda sin hatkampanj mot kvinnan som bodde i samma hyreshus i Lidköping framgår inte helt av förundersökningen, men det började med elaka kommentarer i trädgården och kulminerade med handgripligheter förra vintern.

Enligt domen har han knuffat kvinnan, skurit sönder hennes bildäck, kastat in en stor sten genom ett fönster i hennes lägenhet och alltså hällt surströmmingsspad i kvinnans brevinkast.

– Det var en fruktansvärd stank. Poliserna sa att det luktade lik, säger hon i förhör.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, säger också att hon mådde mycket dåligt av händelserna och övervägde att flytta. Det behövde hon inte eftersom mannen istället tvingades att göra detta. Han dömdes i dag till dagsböter för skadegörelse och ofredande. Utöver skadeståndet till grannkvinnan på nästan 11 000 kronor ska han också betala skadestånd på drygt 4 000 kronor till hyresvärden.

Mannen erkänner stora delar av anklagelserna och har förklarat att han mådde dåligt under den här perioden och drack mycket efter att ha skiljt sig och fått sparken. Han uppger till polisen att han nu tagit tag i sitt liv, fått missbruksbehandling och även gått med i en kristen grupp.