Runnberg till attack mot Lindholm (MP): Ska vi börja tro på troll också?

9:02 min

Miljöpartisten Jan Lindholm från Falun har fått hård kritik för hur han använder sin tid i riksdagen. I torsdags arrangerade Lindholm en föreläsning om hälsoeffekter av strålning från trådlös teknik i riksdagen, vilket Jens Runnberg, politisk redaktör på Dalarnas Tidningar, är kritisk till.

– Vi är kritiska för att vi tycker att det här ansluter till ett mönster i Jan Lindholms riksdagsarbete. Han har bejakat konspirationsteorier vid ett flertal tillfällen vid sina år i Riksdagen och så ägnar han sig åt detta med elallergi, säger Jens Runnberg, politisk redaktör på Dalarnas Tidningar. 

Jan Lindholm, sysslar du med oseriösa, vetenskapliga grejer i Riksdagen?

– Det gör jag verkligen inte, tvärtom. Mitt arbete grundar sig på vetenskapliga fakta hela tiden. 

Tidigare har Jan Lindholm låtit Riksdagens utredningstjänst ta reda på sanningshalten i huruvida chemtrails existerar eller inte, alltså att världens ledare medvetet släpper ut kemikalier via jetplan som gör oss vanliga medborgare fogliga inför deras beslut. Detta har han kritiserats för. 

Var hittar du vetenskapliga fakta kring chemtrails till exempel? 

– Det var ju det jag inte gjorde. Men när väldigt många medborgare ställer samma frågor, då har vi tillgång till Riksdagens utredningstjänst som kan hjälpa oss med underlag. Jag fick så mycket samtal från medborgare om det här att det stal min och andra riksdagsledamöters tid, så då bad jag Riksdagens utredningstjänst titta på det här. Jens Runnberg anklagar mig för att slösa med resurser, men här har vi sparat massvis av arbetstid därför att nu kan vi ju använda det som underlag för våra svar, säger Jan Lindholm

Jens Runnberg, är det inte en del av politikers uppdrag att ta medborgarnas oro på allvar? 

– Nej det är det inte, det här var helt bortslängd tid av Lindholm. Dessutom har ingen annan av Dalarnas riksdagsledamöter som jag har pratat med fått ett enda samtal om chemtrails. Det här är bara för att Jan Lindholm är konspirationsteoretiker som han får de här samtalen. Med det här resonemanget ska man ju ta de på allvar som tror på troll i skogen, säger Jens Runnberg.