Så fixar du vårstädningen

3:19 min

Noggrann planering, inkludera hela familjen och fira ordentligt efteråt. Paulina Draganja delar med sig av sina bästa tips för en lyckad vårstädning.

Paulina Draganja, eller förvaringsdrottningen som hon också kallar sig, har skrivit boken Förvara smart - organisera ditt hem. Intresset för att förvara saker smart har hon haft sen hon var liten.

- Jag tror att jag alltid har varit en organiserad person, säger Paulina.

Paulina brukar ofta berätta samma historia, om den gången hon var bortbjuden och gick ner i källaren. Väl där började hon organisera om hela källaren och det blev inte så poppis.

- Det är ju verkligen som att skriva någon på näsan, att börja städa och organisera om hemma hos någon annan. Men jag har alltid tyckt att det har varit kul att städa och fixa, säger hon.

Hur är våra hem organiserade tycker du?

- Det skiljer jättemycket beroende på vem du är. Men om jag verkligen ska generalisera så handlar det om att vi har för mycket prylar. Det är ju mycket enklare att skaffa sig nya prylar än att göra oss av med dom. Det är nog det största problemet hos många, säger Paulina Draganja.

Många tycker att det är väldigt tråkigt att städa och organisera men Paulina väljer att se det på ett annat sätt.

- Det är tråkigt, men samtidigt så skönt när det väl är klart. Det bästa är att sätta sig ner och planera och boka in i kalendern och sen fira när det är färdigt. Det kanske tar två helger, men då får det göra det, säger hon.