Växjö/Stockholm

Thomas Sekelius tvåa på Guldtuben

Växjökillen Thomas Sekelius kom tvåa i kategorin Årets Style vid Youtube-galan Guldtuben på Cirkus i Stockholm under torsdagen.

Sekelius har över 105 000 prenumeranter på sin personliga Youtube-kanal där han tar upp ämnen som är aktuella och personliga.

Med segrar i tre kategorier blev Tova Helgesson den stora vinnaren.

Det tunga priset Årets youtuber gick däremot till Therese Lindgren som även prisades för årets style, samma kategori som Thomas Sekelius alltså kom tvåa i.

"Fett konstigt"

Den svenska Youtubeeliten samlades på torsdagskvällen på Cirkus i Stockholm för att utse årets främsta prestationer och personligheter vid Guldtuben.

Kvällens stora vinnare blev som sagt Tova Helgesson, som prisades för årets vloggare (videobloggare), årets stjärnskott samt årets Youtubeklipp för ett klipp där hon för första gången på elva månader städar sitt rum.

– Det är fett konstigt, man kan inte tro att en video där man städar sitt rum kunde gå så här långt, sade Tova Helgesson när hon tackade för det senare priset. 
 
För tredje året i rad knep världskände Pewdiepie priset för årets gamer, medan trion i HBA tog hem kategorin årets löfte och Dumbass Productions korades till årets action.

Det prestigefyllda priset Årets youtuber gick till Therese Lindgren, som dessutom vann i kategorin årets style.
– Alltså gud, mina följare och tittare är så himla gulliga, jag inte vet var jag ska ta vägen, sade hon i ett, för sammanhanget passande, inspelat tacktal. 
 
I den nyinstiftade kategorin Årets budskap gick priset till Sara Nyström för hennes sätt att dela med sig av svåra händelser.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är jättechockad. Tack, sade en märkbart tagen Nyström, som mottog priset av kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Det största publikjublet fick dock tv-personligheten Joakim "Jockiboi" Berg när han under sitt tacktal för priset årets dolda kamera friade till flickvännen Jonna Lundell – och fick ett "ja" som svar. 

Alla vinnarna:

Årets collab: "Try not to laugh challenge" - Keyyo och Clara Henry

Årets löfte: HBA

Årets vloggare: Tova Helgesson

Årets humorkanal: Keyyo

Årets gamer: Pewdiepie

Årets artist: Daniel Norberg

Årets action: Dumbass Productions

Årets style: Therese Lindgren, Thomas Sekelius tvåa

Årets stjärnskott: Tova Helgesson

Årets youtubeklipp: Tova Helgesson: "Städar mitt rum"

Årets serie: "Under Hundringen"

Årets youtuber: Therese Lindgren

Årets dolda kamera: Jockiboi

Årets budskap: Sara Nyström