Annandag påsk

Vi reste från Visby till Strömsund

Påskens andra Sverigeresa gick mellan Visby på Gotland och Strömsund i norra Jämtland. Vi kom fram otroligt snabbt - redan 08.42 nådde vi Jan i Strömsund.

Ledtråd: "Från klok stad på russets ö till avsmalnat flöde vid russets fjärd"

Jag var på väg från Vilhellmina till Östersund och precis utanför gummiverkstaden i Strömsund fick jag punktering, tur i oturen kan man säga. Så det blev ett stopp där som jag ej räknat med.

Med Strömsunds vattudal och dess bro och Jätten Jorm på Strömsunds hembygdsgård, så är Strömsund  den vackraste ort som finns.

På 70-talet var vi på semesterresa genom Jämtland, över till Norge och sedan tillbaka till Sverige. På väg upp till Mo i Rana stannade vi en natt i Strömsund. Pappa träffade någon som han pratade med, och jag och syrran var väl uttråkade. Vi såg en hög med gullfiber och fick den utmärkta idén att hoppa bland balarna. Inte visste vi att gullfiber var vasst, för när vi kom tillbaka till pappa kliade det över hela kroppen på både mig och syrran, och pappa undrade om vi var riktigt kloka som hoppade i gullfiber!
Efter den minnesbetan har varken jag eller min syster hoppat i gullfiber. Behöver det sägas att vi inte var så gamla när vi gjorde det här?
Den här resan gjordes på sommaren (juli-augusti om jag inte minns fel) och jag minns att vi hittade en fläck med snö när vi passerade gränsen till Norge och kastade snöboll på varandra.