Misstänkte mannen nekar till anklagelser om mordet i Silverdalen

1:55 min

En kvinna hittades död i ett skogsområde i närheten av Silverdalen sent på tisdagseftermiddagen. Under natten greps en man i 50-årsåldern misstänkt för mord.

Det var en person ur allmänheten som hittade kvinnan på en höjd i ett skogsområde utanför Silverdalen på tisdagen. Polisen fattade snabbt misstankar om att kvinnan bragts om livet och en mordutredning inleddes. Kvinnan hade tidigare anmälts försvunnen och det finns tecken på att kvinnan kan ha mördats redan under måndagen. 

Vid halv tre-tiden natten till onsdagen kunde en polispatrull helt odramatiskt gripa en man, som senare anhölls misstänkt för mord. Enligt uppgifter till P4 Kalmar hittades en mobiltelefon i skogen som kunde leda polisen på rätt spår. Hur kvinnan mördats ville polisen inte uppge.

– Jag vet inte hur pass starka misstankarna är mot mannen eller om han ska ha gjort några medgivanden, sa vakthavande befäl Reinhold Liljedahl vid femtiden på morgonen.

Under dagen kunde polisen identifiera kvinnan och mannen som har anhållits är en nära anhörig till henne. Han är skäligen misstänkt, vilken är den lägre misstankegraden. I inledande förhör har mannen nekat till brott.

Polisen har bara en misstänkt för händelsen. Vad som har hänt är än så länge oklart. Mannen som är i 50-årsåldern är tidigare ostraffad. Polisen ska nu fortsätta med sin tekniska undersökning och knacka dörr i området. Mannens bostad var under dagen avspärrad precis som ett skogsområde kring fyndplatsen för vidare tekniska undersökningar. Om mordet skedde just där är inte klarlagt.