Överlevde olyckan men kan tvingas lägga ner företaget

5:14 min

I januari frontalkolliderade Lars Vendel i Kil med en drograttfyllerist på E18. Lars klarade sig lindrigt undan fysiskt, men hans företag mår inte bra och nu kan han tvingas stänga för gott.

Det var i slutet av januari som Lars Vendel frontalkolliderade på E18. Han klarade sig mirakulöst nog med lindriga fysiska skador. Han blev mörbultad, ja, men han levde.

Hans verksamhet med att bygga gitarrer blev dock rejält lidande och i ett Facebookinlägg häromdagen beskrev han hur tillvaron förändrats för honom efter olyckan.

– Jag var ganska säker på att detta skulle gå som en dans. När det gällde bilen var det inga problem. Efter ett par dagar hade jag hyrbil och den gamla bilen var inlöst, säger Lars Vendel.

Efter någon vecka fick han ersättning för kläder och läkarvård och allt verkade frid och fröjd. Men som egenföretagare hade han inte de försäkringar som behövdes för att klara sig om det skulle hända något.

– Jag hade försäkrat mig mot stöld och inbrott. Jag ville ju skydda mina kunders gitarrer. När jag kom till företaget blev det en annan femma.

Lars Vendel hade inte läst allt det finstilta och saknade helt enkelt en försäkring som skulle gälla för den händelse han varit med om (stillaståendeförsäkring).

– Man bli kanske inte vilseledd när man tecknar en försäkring, men man får nog ställa frågor själv för att vara säker. Jag har trott att om man är ett offer så täcks man av den andres försäkring, så är det inte. Det är klart jag är besviken.

Vad har du lärt dig av detta?

– Man nog inte ha för många försäkringar.

Lars är osäker på om han klarar av att driva företaget vidare. Dock har han fått ett otroligt gensvar på det inlägg han gjorde på Facebook häromdagen.

– Jag har kontaktats av andra företag som erbjuder mig hjälp och gitarrbyggarklubben på Facebook har startat en insamling så det kanske vänder, säger Lars Vendel, gitarrbyggaren från Kil.