Grannar till den mordmisstänkte mannen: "Väldigt obehagligt"

0:38 min

En man i 50-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord i närheten av Silverdalen. P4 Kalmars reporter har träffat boende i närområdet.

En kvinna hittades död i ett skogsområde i närheten av Silverdalen på tisdagseftermiddagen och under natten till onsdagen kunde en man gripas misstänkt för mord. Han har anhållits och är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Enligt uppgifter till P4 Kalmar har en mobiltelefon hittats i området, vilken kan ha lett polisen på rätt spår.

P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius har varit på plats i trakterna kring Silverdalen där kvinnan hittades och har pratat med grannar till den anhållne mannen.

– I går kväll när jag gick ut och träffade en granne berättade hon att en kvinna hade hittats mördad, säger en kvinna till P4 Kalmar.

Vad fick du för tankar då?

– Man blir ledsen, det är obehagligt.

– Jag som gillar att vara ute i skogen vill inte gå ut nu. På ett tag i alla fall. Det är inte för att jag tänker att jag ska bli mördad eller så, men det är väldigt obehagligt.

Jessica Lockström bor också i området och hon vittnar om att hon hörde skrik tidigare i veckan i närheten av höjden där polisen nu har stora avspärrningar. Hon hörde även mansröster från platsen.

– Jag var ute på verandan på kvällen när jag hörde ett kvinnoskrik.

P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius lämnade den här rapporten i direktsändning på onsdagsförmiddagen:

– I ett skogsområde precis intill Silverån är det ett ganska stort skogsparti avspärrat just nu, där har polisen också märkt ut spår med små orangea koner där kvinnan ska ha hittats död. Hon är inte identifierad ännu.

– Jag har träffat grannar till mannen som berättar att det ska ha varit en del bråk hos honom.

Vad säger de boende i området om att det här har hänt?

– Alla tycker att det är väldigt obehagligt så klart, de som bor närmast känner väldigt stort obehag och är rejält skakiga i dag.