TÖREBODA

Hon frontade bensintjuvarna

1:59 min

26-åriga Caroline Roos blev i går ögonvittne till hur två personer slangade bensin ur bilar vid tågstationen i Töreboda. Hon valde att gå fram och filma och ställa frågor till tjuvarna.

Scenen är grusparkeringen bakom järnvägsstationen i Töreboda klockan halv elva i går förmiddag. Det här är en plats där tågpendlare fått sina parkerade bilar tömda på bensin hela vintern. Från sin fotostudio i stationshuset har Caroline Roos fått syn på en man och kvinna som är i full färd med att slanga bensin ur olika bilar. Med mobilen på filmning tar hon beslutet att gå ut och konfrontera tjuvarna.

– Ni har varit på två bilar nu. Den röda bilen och den bilen. Vad håller ni på med? frågar hon tjuvarna på filmen.

– Jag har för fan inte rört någon jävla röd bil, svarar mannen.

– Jag har filmat er!

– Vad spelar det för roll då? Är det din bil? säger mannen.

– Tror ni inte att någon ser er eller?

– Jo, titta du. Varsågod, säger kvinnan.

– Ta bort din jävla mobil. Sedan kan du äta skit, fortsätter kvinnan medan hon ger Caroline Roos sitt långfinger. 

Sedan sätter sig tjuvarna i sin bil och kör iväg

Caroline Roos pojkvän la sedan ut den här filmen på facebook och den blev minst sagt viral. Vid ettiden i dag hade filmen 321 000 visningar. På frågan hur hon tänkte när hon gick fram svarar hon så här.

– Jag är nog ganska impulsiv av mig. Jag kände att det bara brände till i huvudet och nu får det liksom vara nog. Men jag höll mig ändå ganska lugn, säger hon.

En stund senare kom polisen till platsen och tittade bland annat på filmen. Det är fortfarande oklart om polisen fått tag i de misstänkta personerna.