Ranelid hyllar Zlatan med bok

Författaren Björn Ranelid är en i raden som skriver om Zlatan Ibrahimovic. Hans verk skiljer sig dock rejält från mängden.

Zlatan Ibrahimovic har själv gett ut biografin Jag Är Zlatan, skriven av David Lagercrantz, och filmer som bland annat bröderna Gerténs Den Unge Zlatan har försökt ge en sann bild av den store fotbollsstjärnan. Nu ger sig Björn Ranelid in i leken med boken Zlatan I Ord Och Bild, någon biograf är det dock inte tal om.

– Det är en skönlitterär hyllning till Zlatan, skriven utifrån 40 bilder som spänner från hans tid som tonåring fram till i dag, säger Ranelid till 24 Malmö.

Den fiktiva boken kommer ut lagom till sommarens EM-slutspel i Frankrike och till 24 Malmö passar författaren på att ge en liten känga åt David Lagercrantz.

– En skönlitterär bok ska skrivas av en kvalitetsförfattare och inte av någon som inte kan fotboll. Inget ont om David i övrigt, men till skillnad från hans bok kommer min inte bjuda på vare sig anekdoter eller lögner. Det blir en ren hyllning till Zlatan, för att visa vad han betytt och betyder, säger Ranelid.