Grahn höll nollan mot Japan

1:35 min

Damkronorna tog andra raka segern i VM i Kanada. Och mot Japan fick Sara Grahn hålla nollan (2-0). Hockeylandslaget är på god väg mot kvartsfinal.

I fjol fick Damkronorna stryk av Japan i VM. Därför var förbundskaptenen Leif Boork extra glad över årets VM-seger.

"Psykologiskt var det en bra seger. Vi har haft svårt för Japan tidigare", säger han i ett pressmeddelande från ishockeyförbundet.

Boork säger att Japan spelar disciplinerat "och får man inte mål på dem är det lätt att man tappar tålamodet och slarvar". Men i matchen i Kamloops tappade inte svenskorna tålamodet trots att de inte fick hål på japanskorna de första 40 minuterna av matcherna.

Men sen, i första minuten i tredje perioden, slog Pernilla Winberg till. Och knappt fem minuter senare gjorde Emma Eliasson 2-0 i power play.

"Det var bra att vi gjorde mål i powerplay igen, det är viktigt att känna att man har bra powerplay och att det övertaget kan ge mål", menar Boork.

Sverige vann skottstatistiken med 35-16.

– Det var en bra match, vi hade mycket skott på mål, men vi kunde inte sätta dit den i början av matchen men vi jobbade på bra och sedan lyckades vi sätta två mål i slutet av matchen, säger Pernilla Winberg till Radiosporten.

I den sista gruppspelsmatchen, natten mot fredag svensk tid, möter Sverige Schweiz. Om Sverige tar poäng är man definitivt klar för kvartsfinal.

– Alla matcher är viktiga och det gäller att vinna den för att ha bra position i kvartsfinalen, säger Winberg.