Fordonsprogrammet i Sandvikens framtid säkrad

0:20 min

Fordonsprogrammet i Sandviken på Bessemerskolan hotades av nedläggning. Men i dag på eftermiddagen beslutade kunskapsnämnden i Sandviken att utbildningen ska finnas kvar och att investeringar ska göras för framtiden.

Fordonsprogrammets framtid har varit oviss och beslutsunderlaget som nämnden tagit ställning till visade på flera olika alternativ. Bland annat fanns alternativ där utbildningen skulle flyttas till Gävle och att personbilsprogrammet skulle läggas ner. 

Men nu har alltså kunskapsnämnden beslutat att hela programmet ska finnas kvar i Sandviken. Investeringar ska göras för att säkra utbildningens kvalité även i framtiden.

– Om vi ska ha fordonsprogrammet kvar så ska vi rusta lokalerna, då tycker vi i majoriteten att vi ska utveckla och inte avveckla, säger Signe Brockman (S), ordförande i kunskapsnämnden.

Och beslutet var glädjande, men väntat menar  Bessemerskolans rektor Eva Simonsson. 

– Det är otroligt glädjande för alla de elever som vi har, att de kan känna sin utbildnings framtid säkrad nu. Det var ett delvis väntat beslut utifrån de signaler vi fått under resans gång.