Västerås Youtubestjärna prisad på Guldtuben

1:49 min

16-årige Sara Nyström har drygt 17 500 prenumeranter på sin videokanal och fick i helgen pris av BRIS för hennes klipp om sin bortgångna mamma. 

Förra veckan avgjordes den svenska Youtube-galan Guldtuben på Cirkus i Stockholm.

Västeråstjejen Sara Nyström prisades på galan och fick ta emot det nyinstiftade priset för "Årets budskap", ett pris som BRIS, Barnens Rätt I Samhället, står bakom. 

– Det betyder jättemycket för mig eftersom det är en sån personlig video. Och att jag har hjälpt folk med den där videon betyder väldigt mycket för mig, säger Sara Nyström. 

Det var 2010 som Sara Nyström förlorade sin mamma i cancer och förra året gjorde hon ett videoinlägg på internet som i dagsläget setts av över 100 000 personer, Att förlora en förälder | Min mamma.

Delar av BRIS:s motivering löd: 
Priset för årets budskap går till en väldigt modig person som med hjälp av sin berättelse ger oss en inblick i hur det kan kännas att vara med om något väldigt svårt som barn.
Med sin berättelse skänker hon mod och förståelse. Modet att visa känslor trots att det känns jobbigt och förståelse att man inte är ensam i sin situation.
Årets budskap är att det går att få ett bra liv trots en enorm saknad och att det finns ljus efter en mörk tunnel.

Övriga vinnare på Guldtuben:
Årets style och årets youtuber: Therese Lindgren
Årets collab: Keyyo och Clara Henry
Årets löfte: HBA
Årets humorkanal: Keyyo
Årets gamer: PewDiePie
Årets artist: Daniel Norberg
Årets serie: Under hundringen
Årets budskap: Sara Nyström
Årets dolda kamera: Jockiboi