Giffarna lånar Noah Sonko Sundberg från AIK

3:46 min

Gif Sundsvall har gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om den 19-årige mittbacken och U21-landslagsmannen Noah Sonko Sundberg som lånas in från AIK fram till sommaren.

Noah Sonko Sundberg är klar för Gif Sundsvall, därmed har Gif Sundsvall hittat en ersättare till Joakim Nilsson som såldes till Elfsborg i februari. 

Det är ingen permanent övergång, utan det handlar om ett lån från till 15 juli. 

– Det känns väldigt bra att vara här. Det har varit väldigt hektiskt, jag tror att allt blev klart igår, säger Noah Sonko Sundberg.

Varför blev det Gif Sundsvall? 

– Varför inte? De har bra tränare och bra spelare. Dessutom tycker jag att giffarna spelar en typ av fotboll som inte så många andra lag i allsvenskan spelar. De försöker spela sig ur situationer, jag är jättenöjd över att vara här, säger han. 

Vad hoppas du kan bidra med?

– Jag vill hjälpa laget att komma såg hög upp som möjligt i tabellen, säger han.

Gif Sundsvalls tränare Roger Franzén tycker att Noah Sonko Sundberg är en bra förstärkning.

– Det är skönt att vi fick Noah på plats i elfte timmen. Vi är glada över att vi kan låna honom, det är en duktig försvarare, säger han.  

Det är inte så optimalt att få in ett nyförvärv så här sent, bara några dagar innan premiären mot AIK.

– Nej, det är inte optimalt. Vi hade räknat med att behålla Jocke, men han blev såld sent. Nu handlar det om att få in Noah i vårt sätt att spela, både teoretiskt och praktiskt. Det kommer att vara några tuffa dagar med att få alla bitar på plats med honom, sedan får vi se hur fort han anpassar sig till vårt sätt att spela, säger Roger Franzén.