Streetdance i världklass intar Stockholm

1:00 min

Från och med fredagen kommer det att dansas rejält i Stockholm. Det är streetdancefestivalen Streetstar Festival som drar igång.

Från och med idag kommer det att dansas rejält i Stockholm. Det är streetdancefestivalen Streetstar Festival som drar igång. Mycket bygger på improvisation och till stor del är det hiphopmusik och tung bas som ackompanjerar dansarna.

I år håller man till på Berwaldhallen, något som arrangören Joachim Hövel är mycket nöjd med.

- Vi startade 2006 i Solnahallen och sedan har vi varit på olika platser. Fryshuset till exempel. Förra året så hade vi stort 10-årsjubileum i Konserthuset. Vi tycker det är kul att hitta nya platser och skapa nya plattformar för möten med olika kulturer, säger han.

Jacqueline N'Diaye Sahlin är dansare och tävlar i dansstilarna Vogue och Dancehall. Hon menar att streetdance i dag har en högre kulturell status än vad den hade när hon började dansa för tio år sedan.

- Speciellt den stilen som jag dansar, Dancehall, har varit lite av en underdog länge, men den växer väldigt snabbt. Särskilt i förorterna, bland tjejer. Där är väldigt häftigt att se och få vara en del av, säger hon.