Eksjö

Mamma misshandlade och hotade att döda sin dotter

1:10 min

En mamma kommer att ställas inför rätta nästa vecka för att ha misshandlat och hotat sin dotter i femårsåldern upprepade gånger.

En flicka, som umgicks med en grannfamilj till den nu utpekade mamman, var den som slog larm om vad som pågick. Hennes mamma åkte till mamman som då erkände att hon slagit sin dotter. Polisen larmades och kvinnan greps och anhölls.

Misshandeln och hoten ska ha pågått av och till det senaste halvåret och det har framför allt handlat om slag mot huvudet och kroppen med öppen hand. Den femåriga flickan ska dessutom ha fått örfilar och slag i ansiktet så att läppen sprack. En gång ska mamman också ha lyft flickan i håret och en gång ska hon ha slagit henne med en mobilladdare.

Mamman ska enligt åtalet ha hotat att döda flickan med en kniv.

De flesta fallen ska ha inträffat i en bostad i en kommun på höglandet, och framför allt från slutet av december fram till slutet på februari då polisen larmades. I polisförhör nekar mamman till anklagelserna, men flera personer, som bodde nära mamman och flickan, ska vittna mot kvinnan om vad de sett och hört.

Flickan är omhändertagen av sociala myndigheter och rättegången hålls på måndag.