Rydströms nya roll – hitta rödvita rötter

3:48 min

Efter 20 år som spelare och ungdomstränare i Kalmar FF togs Henrik Rydström in som assisterande tränare till årets säsong. Uppdraget: att hitta de rödvita rötterna.

– För att det ska fungera rent sportsligt gäller det att hitta tillbaka till grunderna och få spelarna att känna att vi gör det tillsammans. Den känslan har vi lyckats få fram under försäsongen, säger Henrik Rydström.

Han har varit i sin nya roll som a-lagets assisterande tränare i drygt tre månader och är nöjd med resultatet hittills, men vet samtidigt att mycket återstår.

– Vi har lagt lite grundstenar men ibland låter det som om vi är otroligt bra redan nu, men det beror nog på lågt ställda förväntningar efter ett par tuffa år.

Efter förra säsongen blev det stor förändring i tränarrollerna inom Kalmar FF. Henrik Rydström tog steget från att vara tränare för ungdomslag till a-lag medan Jens Nilsson fick övergripande ansvaret för hela ungdomsverksamheten. Ett upplägg som Henrik Rydström trivs med.

– Det var viktigt för mig att få vara den jag är och det har fungerat klockrent. Jag har fått styra och påverka även om det är Peter Swärdh som ytterst bestämmer kring a-laget. Jens har hittat sin roll och hjälper mig mycket med tips som gör det enklare för mig.

Med Henrik Rydström i tränarrollen så lär det bli förändring kring agerandet längs sidlinjen under matcherna.

– Det är bara en tränare som får stå upp och jag får låta Peter göra det men jag får väl stötta honom när han tvivlar och kommer och undrar säger, Rydström och skrattar.