Leksand vägrar att vika sig - vann mot MoDo efter rejält drama

8:01 min

Än är kampen om SHL-biljetten inte över. Ett makalöst Leksand, som har rest sig flera gånger under säsongen, vann mot MoDo när det var ett måste, 5-4 efter ett rejält drama.

Det sjätte mötet bjöd på intensivt spel och ledningsmål för MoDo efter drygt sju minuter. Men Leksand kvitterade genom Johan Porsberger, och efter det målet hade dalalaget flera chanser att ta ledningen.

Målen kom för Leksand i den andra perioden, då laget ryckte fram till ledning 3-1, med mål av Tommi Pakkolanvaraa och Alexander Ytterell. Efter 15 riktigt bra minuter avslutade Leksand med två grova misstag som tog MoDo in i matchen igen.

Vid ställningen 3-3 trodde de flesta att matchen skulle vända till MoDos fördel. Men det blev 4-3 för Leksand i ett powerplay (Ytterell), innan MoDo på nytt kvitterade.

Jon Knuts ville mer och skickade in 5-4, vilket fick drygt 7 000 att vråla ut sin glädje. Tyvärr skadades Knuts strax därefter, men Leksand höll tätt och vann.

Därmed står det 3-3 i matcher, avgörande match på fredag i Örnsköldsvik. I fjol var det SHL-laget Leksand som fick smisk allsvenska Malmö, nu har klubben chans att få fira en SHL-biljett.