Veckans lista 3/4

Frans kvar i topp men Wiktoria börjar bli farlig

Den största förändringen på veckans lista är att Wiktoria skuttar upp till tredje plats. Kan hon komma ifatt Frans som ligger kvar i topp? Eller kan hon knuffa ner "Ett Sista Glas" som aldrig legat sämre än tvåa?

Frans ligger kvar som etta för fjärde veckan i rad med melodifestivalvinnaren ”If I Were Sorry” och Miriam Bryant är fortfarande tvåa med ”Ett Sista Glas”.

Veckans starkaste klättring står Wiktoria för som nu ger sig in i toppstriden med ”Save Me” som avancerar från sjunde- till tredjeplatsen. Listan i övrigt bjuder inte på några större förändringar.

Bland veckans utmanare märks två låtar som får en omtest då de flyttats upp till A-listan, det vill säga de har börjat spelas ofta i P4. De är "Kizunguzungu" med SaRaha och "Broken Arrows" med Avicii. Svensktoppen Nästa-vinnaren Michael Fannon är också aktuell som utmanare med sin nya singel ”En Del Av Mig”.

/Carolina Norén
___________________________________________________________

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!