Grästorps IK kvar i division 1

2:46 min

Grästorps IK behövde minst en poäng för att säkra fortsatt spel i hockeyettan inför den sista omgången av kvalserien. Det blev tre efter seger över Grums på bortais med 3-1.

För att klara andraplatsen i kvalserien västra var Grästorps IK tvungna att ta minst en poäng. En andraplats som med all sannolikhet innebär spel i hockeyettan även kommande säsong för GIK.

Och efter den första perioden hade laget ett grepp om den där viktiga poängen, laget vann skotten med 11-8 men fick inte in pucken bakom Daniel Hansen. Annars var det en relativt händelsefattig period, endast en utvisning delades ut och den drabbade hemmalaget Grums. Men inte heller i powerplay kunde Grästorp ta ledningen i matchen.

- Det som varit avgörande för allt är att vi har jobbat åt samma håll hela gruppen och avslutade med 13 raka matcher utan förlust under ordinarie matchtid, sa Grästorps tränare Henrik Alfredsson.

Om den första perioden var händelsefattig var den andra perioden det motsatta. De dryga 200 åskådarna bjöds på tre stycken mål, två från gästande Grästorp genom Jakob Wulcan och Jesper Sellin och ett för hemmalaget via Axel Lundqvist.

Men det dröjde drygt halva matchen innan GIK kunde fixa ledningsmålet och efter det kom tvåan tämligen omgående. Grums ordnade en reducering innan den andra perioden var till ända men det var inget som störde GIK i jakten på segern.

Våran första period är sådär men jag tycker vi tar över matchen i andra.

I den tredje perioden såg Jakob Wulcan till att göra sitt andra mål för kvällen och tionde totalt i kvalserien när han punkterade matchen med sitt 3-1 mål. Ett mål som gör att Grästorp därmed slutar på andra plats i kvalserien västra och är den tvåan som tagit flest poäng av alla tvåor i de fyra kvalserierna.

Får vi inte spela i ettan blir jag väldigt förvånad eftersom vi är bästa tvåan av alla kvalserier.

Men även om GIK tog tre poäng i kvällens match så avgörs inte serieindelningen förrän i slutet av april när tävlingskommittén har sitt nästa möte. Där kommer lagen att delas in efter hur de presterat under den gångna säsongen och delas sedan in geografiskt enligt tävlingsutskottets ordförande Mikael Lundström.

Matchfakta Grums IK-Grästorps IK 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Period 1:
Skott: 8-11

Period 2: 0-1 (12.36) Jakob Wulcan (Viktor Lennartsson), 0-2 (14.08) Jesper Sellin (Henrik Ekeståhl, Henrik Marklund), 1-2 (16.48) Axel Lundqvist (August Lundqvist, Ziga Oblak)
Skott: 10-16

Period 3: 1-3 (15.24) Jakob Wulcan (Adam Willig).
Skott: 12-14
Totalt: 30-41

Utvisningar:
Grums IK:3x2, Grästorps IK: 2x2

Domare: Andreas Röhr, Kristinehamn
Publik: 239 åskådare.