Kristianstad blir en orange stad

1:12 min

Det nya fotbollslaget Kristianstad FC har orange dräkt. Och damallsvenska KDFF byter ut sin röda mot orange. Det kommer snart att presenteras ett samarbete i orange i Kristianstad - men inte bara inom idrotten.

Den brandgula färgen kopplas i Kristianstad med omnejd till succé, efter IFK Kristianstads stora handbollsframgångar de senaste åren.

Nu verkar flera lag i Kristianstad haka på den oranga trenden. För några veckor sen presenterade det nya sammanslagna fotbollslaget i stan, Kristianstads FC, sin nya dräkt som var orange. Också KDFF byter ut sina röda dräkter mot kristianstadsorange.

Tina Hedberg, klubbchef i KDFF, bekräftar för P4 Kristianstad att det här är ett första steg i ett större samarbete mellan elitklubbarna i Kristianstad.

Och hennes kollega Nikolas Larsson, klubbchef i IFK Kristianstad, framhåller att det är mer än ett idrottsligt samarbete. Han vill inte avslöja för mycket, utan säger att mer information kommer att presenteras i samband med IFK Kristianstads hemmamatch den 13 april.

- Men idén är att hitta vägar där positiva krafter både får en orange tråd men också gör saker tillsammans som kan handla om att skapa en bättre attraktion för Kristianstad som destination och som boendeort,

Nikolas Larsson berättar också att andra frågor som kan vara aktuella att hitta en orange tråd för är till exempel integrationsfrågor där idrotten har en viktig roll.

Handbollslaget IFK Kristianstad var först i orange och har varit väldigt framgångsrika de senaste åren. Och Nikolas Larsson tror att framgång faktiskt kan smitta via en orange tråd.

- Men det är viktigt att tänka att varje klubb bär sina egna värderingar och sin egen identitet. Det ska inte bli någon grå, eller orange, massa,