Sjöström slog till med kanontid i Stockholm

1:44 min

Sarah Sjöström slog till med en kanontid i Stockholm Swim Open när hon på 200 meter frisim simmade 1.54,87 – snabbare än VM-guldtiden i Kazan.

I VM i Kazan i fjol vann amerikanskan Katie Ledecky 200 meter fritt på tiden 1.55,16 – en tid som alltså är 29 hundradelar långsammare än Sjöströms tid under onsdagskvällen.

– Jag är jättenöjd med 200 meter frisim. Det var väldigt skönt att jag kunde simma undar 1.55, det var vad jag hoppades på. Det kändes som att det skulle bli kul att simma inför loppet, det var ingen ångest som det brukar vara på 200 meter frisim. Det är en av de svåraste distanserna att simma – sprint samtidigt som man måste vara uthållig, säger hon till Radiosporten.

Det var Sjöströms tredje snabbaste lopp på 200 meter fritt i karriären, bara drygt fem tiondelar över sitt eget svenska rekord. Ledecky har dock i år simmat 43 hundradelar snabbare än Sjöströms tid på onsdagskvällen.

I Stockholm var Sjöström överlägsen och vann med nästan fyra sekunder före ryskan Viktoria Andrejeva.

Dessutom lyckades Sarah Sjöström slå världsårsbästa med tiden 25,15 på 50 meter fjärilsim, även om hennes målsättning var att hamna under 25 sekunder.

Therese Alshammar kom trea på 26,29. Tvåa slutade ryskan Svetlana Tjimrova på tiden 26,26.