Joshi vill åka felfritt på konståknings VM

2:00 min

Tibrotjejen Joshi Helgesson är i USA för att tävla på VM i konståkning. Målet Joshi har är att göra en så bra tävling som möjligt.

Joshi Helgesson har tävlat på VM tidigare och har som bäst en 14:de plats från senaste världsmästerskapet som gick i Kina förra året.

Detta året är Joshi Helgesson den enda svenska representanten då den manliga åkaren Alexander Majorov tvingats avstå på grund av skada.

Men det är inget som påverkar henne enligt henne själv.

Jag känner väldigt många här, så det blir inte ensamt på något sätt.

Tidigare under året tävlade Joshi på EM i Slovakien och slutade då på en nionde plats efter två fall. Målsättningen under VM är att åka två felfria program dels det korta programmet under torsdagen och dels det långa programmet på lördag.

- Det är små marginaler mellan oss åkare, men jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger Joshi Helgesson.

När Joshi under februari månad var i Bulgarien och tävlade slog hon nytt personligt rekord och hon tror att det lär krävas om hon ska kunna nå en topp tio placering på VM.

Det är många tjejer som är i bra form så det kommer nog bli en hård kamp där uppe i toppen.

Tävlingarna som hålls i Boston inleddes redan i måndags men Joshi Helgesson går in i tävlingen först ikväll svensk tid. Hennes långa program kör hon på lördag natt svensk tid.