FC Rosengård åkte dit mot mästarna

1:57 min

FC Rosengård föll efter straffläggning i kvartsfinalen mot de regerande mästarna Frankfurt i Champions League i fotboll. 

Sara Björk Gunnarsdottir nickade in matchens enda mål och Rosengård var en stolpträff i förlängningen från ett 2-0-mål. Men i stället blev Gunnarsdottir den enda som missade sin straff i straffläggningen och därmed är Rosengård utslaget ur Champions League.

– Som vi spelar i dag så borde vi ha vunnit innan det gick till straffar. Men det är två bra lag som möts. Jag har aldrig varit med om en straffläggning där jag inte räddat en enda boll, så jag är grymt besviken, säger Rosengårds målvakt Sofia Lundgren.

Rosengård stod för en riktigt bra insats i kvartsfinalreturen. Men de i sportvärlden så berömda marginalerna var inte på svensklagets sida.

Det spelades fotboll i 120 minuter och så vann till slut det tyska laget på straffar. Det var en på förhand riktig tuff uppgift som väntade Rosengård på Stadion am Brentanobad.

Frankfurt vann matchen i Malmö för en vecka sedan med 1-0. I returmötet började det bra för Rosengård: Sara Björk Gunnarsdóttir nickade in "kvitteringen" för Rosengård i den 28:e minuten.

Backen Lina Nilsson slog ett långt inlägg som nådde den omarkerade Gunnarsdóttirs panna, och bollen gick sedan i en lobb över Anne-Kathrine Kremer i Frankfurts mål.

Det var Rosengård som var det anfallsmässigt vassaste laget, och hotade ständigt i Frankfurts straffområde med precisa inlägg.

Matchen gick till förlängning, där Rosengård hade chans att avgöra.

I slutet av den första förlängningskvarten nickade Emma Berglund via målvakten Kremer i stolpen, och mot slutet av matchen kom inbytta Natascha Andonova fri i en kontring men avslutade i burgaveln.

I slutsekunderna av förlängningen fick Frankfurt ett jätteläge, men Lina Nilsson lyckades med en lång tå mota bollen på mållinjen.

Det krävdes till slut straffar för att skilja lagen åt.

Målskytten Björk Gunnarsdóttir lades första straffen för Rosengård – och Kremer räddade i brösthöjd.

Andonova, Marta, Gaëlle Enganamouit och Emma Berglund satte sedan sina straffar för Rosengård, men det hjälpte inte då Frankfurt fick alla sina fem straffar förbi Sofia Lundgren i Rosengårds mål.

Helfransk och heltysk semifinal

Även Lotta Schelins Lyon är klart för semifinal. Lyons 9-1-seger mot Slavia Prag från den första matchen räckte. Returen i Tjeckien, som spelades utan Schelin som nyligen är tillbaka från skada, förblev mållös.

Nilla Fischers Wolfsburg hade inga problem att slå ut Brescia. Svenskan spelade hela matchen i 3-0-segern på bortaplan (6-0 sammanlagt. 

I Paris avgjordes det sent då brasilianskan Cristiane gjorde det enda målet över två möten mot Barcelona när hon satte 1-0 i den 86:e minuten för Lisa Dahlkvists och Caroline Segers PSG. Målet var en tavla av Barcelonas målvakt Sandra Paños som fumlade in bollen i eget mål.

Det blir därmed en helfransk och en heltysk semifinal i Champions League.

Lyon inleder hemma mot PSG och Wolfsburg hemma mot Frankfurt. Matcherna spelas den 23/24 april med returer 30 april/1 maj.