Landslagsmålvakten Joel Othén tillbaka i SAIK

Målvakten Joel Othén är nu klar för spel i Saik. För tre år sedan lämnade Othén Sverige för proffsspel i ryska SKA Neftyanik men nu återvänder landslagsmålvakten hem till Sandviken igen. 

– Det känns väldigt bra och skönt att komma hem igen och lira på hemmaplan. Jag är riktigt laddad för den här säsongen som ska komma. Det ska bli intressant med lite nytt och nya tränare också, det känns som att det kan bli riktigt bra, säger Joel Othén i ett pressmeddelande. 

Tiden i Ryssland som totalt blev tre säsonger har varit lärorika och utvecklande. 

– Det har varit tre väldigt bra år i Ryssland och det har varit utvecklande för mig att komma bort och testa något nytt. Jag har längtat hem mycket framför allt senaste året och ser fram emot att spela i Sverige igen. Det har en del fördelar att spela här i Sandviken; Lars Reuterhäll som målvaktstränare är ett riktigt stort plus för mig och framför allt kunna nöta mycket på detaljer. Jag tror och hoppas att jag ska kunna ta något kliv till och bli en bättre målvakt än idag, berättar Joel.

SAIK Bandys elitansvarige Daniel "Zeke" Eriksson är väldigt glad att se Joel åter i SAIK-tröjan:

– Det känns fantastiskt kul att få hem en av världens bästa målvakter, det är en trygghet för laget. Jag är väldigt imponerad av Joels driv och hans hunger av att fortsätta utvecklas. Det är precis den attityden och inställningen vi behöver i laget, säger Daniel "Zeke" Eriksson.