Lyssnarnas val torsdag 31 mars 2016

Gräset är alltid grönare...

Den perfekta gräsmattan är en dröm som många när. Det är mycket som skall klaffa om mattan ska bli beständigt fri från ogräs och andra inkräktare. Idag delade lyssnarna med sig av sin bästa gräsmusik.

Den tid är förbi när man lätt kunde spruta bort alla ogräs och svampar och insekter. Nu får vi istället samarbeta med naturen. När gräsmattan är nyklippt, grön och fräsch så är det ändå något visst, tycker programledare Lisa Tilling.

På lördag är det allsvensk fotbollspremiär. Då behöver också gräset vara i toppskick. Vi bad er därför att höra av er med er bästa gräsmusik, för att kanske kunna hjälpa gräset på traven. Och det gjorde ni.

Vill minnas att vi för många år sedan med den kör jag var med i då sjöng en skojig låt, som började med orden: Gräs sa pojken skulle jag vilja ha pengar som gräs...

Det skrev Ulrica till oss och fick höra Olle Widestrands stycke som heter just Gräs, pengar som gräs.

Många var ni också som hörde av er och ville höra Lawn Tennis ur Wilhelm Peterson-Bergers Frösöblomister. Och den fick ni höra med Karin Haglund vid pianot. Lyssna på detta och mycket annan gräsmusik i ljudfilen här ovan!

Foto: Nat and Spark/Flickr/CC BY-NC