Polisen: Vi skulle alltid kunna vara fler

1:35 min

Polisen måste prioritera sina resurser, även om de alltid hade kunnat behöva mer resurser. Det säger Karin Wetzell, polisinspektör i lokalpolisområde Uppsala, apropå oron i Valsätra och Gottsunda de senaste dagarna. 

Vi skulle alltid kunna vara fler – det säger Karin Wetzell, polisinspektör i lokalpolisområde Uppsala/Knivsta, på frågan om polisen har de resurser de behöver för att jobba med de oroligheter som blossat upp i Gottsunda/Valsätra i Uppsala den senaste tiden.

– Sen får man jobba med de gubbarna man har. Och då gäller det att prioritera bland dem, säger Karin Wetzell, polisinspektör i lokalpolisområde Uppsala/Knivsta.

Händelsen rubriceras nu som en "särskild händelse".

– Det innebär att vi nu kan ta in resurser för att jobba enkom med den händelsen.

En boende som vi pratat med säger att lokalpoliskontor borde finnas där. Vad säger du om det?

– Ja, vi skulle vilja ha lokalpoliskontor i varje område, men vi måste prioritera. Just nu har vi en kommunpolis med god kontakt med skola och socialtjänst och andra aktörer i Gottsunda.

Skulle ni inte bara kunna åka till Bandstolsvägen, ställa er där och vara där?

– Ja, ingen kommer tända på en bil om en polis står där, men då blir andra provocerade och går två kvarter bort och tänder på där. Ibland måste man hitta en gyllene medelväg i det där.