Primärvalen i USA: Sanders gasar på i Wisconsin

1:22 min

På tisdag nästa vecka är det återigen primärval i USA, i delstaten Wisconsin. Valet anses ha mycket stor betydelse för den fortsatta kampen både bland demokraterna och republikanerna - och den här veckan har kandidaterna fört en intensiv valkampanj i delstaten. För bara några timmar sedan avslutade demokraten Bernie Sanders ett möte i den lilla staden Onalaska. Tusentals människor hade tagit sig dit.

Grace Blackbear försöker tränga sig fram genom folkmassan i sportlokalen i Onalaska för att se bättre; hon stödjer Bernie Sanders mest för att han är konsekvent och inte ändrar sig och för att hans politik gynnar de vanliga människorna. Blackbear som arbetat i sjukvården men nu är sjukskriven gillar också president Obama men hans utrikesminister Hillary Clinton har hon inget förtroende för.

Efter mer än en timmes väntan för många så dyker Bernie Sanders upp i talarstolen. Sportlokalen är packad men den är kanske ändå inte knökfull som arrangörerna hade förutskickat. Sanders har vunnit fem av de senaste sex delstaterna i demokraternas primärvalskamp och skulle han vinna också i Wisconsin så blir det lite bekymmersamt för Hillary Clinton.

Det här är ett valtal så Sanders kör de vanliga kampanjlöftena, framförallt att han vill se till att den amerikanska ekonomin inte bara ska gynna den rikaste procenten utan alla människor. Mest jubel får han dock faktiskt när han säger att marijuana bör avkriminaliseras. Men hans största problem är att förklara varför man ska rösta på honom när han ligger så långt efter Hillary Clinton.

- Låt inte era vänner säga att Bernie inte kan vinna. Vi kan vinna och vi kommer att vinna, sa Sanders som hoppas på många unga väljare, som till exempel Carl Wyman.

- Jag har aldrig litat på någon presidentkandidat före Bernie Sanders så det här kommer att bli första gången som jag röstar, säger Carl Wyman som arbetar med autistiska barn. Och han tror att det är många unga som resonerar som han och att många av dem kommer att gå och rösta på Sanders.