”Alla” vill ha Zlatan – utom City

De största klubbarna i England och Italien vill ha Zlatan Ibrahimovic - utom en.

– Förutom Manchester City, som ska ledas av Pep Guardiola, har alla de stora klubbarna knackat på dörren, säger den svenske fotbollsstjärnans agent Mino Raiola.

Det är ingen hemlighet att Ibrahimovic och Guardiola inte gillar varandra och att det var på grund av tränaren som Ibrahimovic lämnade Barcelona 2011 efter två säsonger. Guardiola, nu i Bayern München, ska ta över Manchester City i sommar.

Raiola säger i en intervju med Gazzetta dello Sport att Ibrahimovic kan spela i många år till.

– Med hans fysik och psyke kan han spela i fem år till, säger Raiola.

Enligt agenten gör Paris Saint Germain allt vad de kan för att förmå Ibrahimovic att skriva på för en förlängning. Han bekräftar även att den kinesiska staten lämnat ett stort bud (enligt rykten motsvarande 650 miljoner kronor) för att få Ibrahimovic att spela i Kina.

– Jag kan inte säga summan, men den är väldigt hög. Han har erbjudanden från alla kontinenter, men det är för tidigt att "måla den slutgiltiga tavlan", säger Raiola.

Den 34-årige Zlatan Ibrahimovics kontrakt med PSG går ut i sommar efter fyra år. Han sade i samband med landslagssamlingen i förra veckan att han är intresserad av att gå till en Premier League-klubb.

– Det finns ett intresse, ja. Det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vart det leder, sade Ibrahimovic.