Rasistiska glåpord mot Rosengård

Champions League-publiken i Frankfurt ropade rasistiska glåpord mot Rosengårds stjärnor Marta och Gaëlle Enganamouit. Till slut valde domaren att tillfälligt stoppa matchen.

– Jo, jag hörde vad de ropade. Jag brydde mig inte, säger Enganamouit till sydsvenskan.se.

Det var i den andra halvleken av kvartsfinalreturen i Champions League-fotbollen mellan Rosengård och Frankfurt som domaren Carina Vitulano valde att gå fram och prata med matchdelegaten för att få stopp på ropen från läktaren. En stund senare ropade arenaspeakern ut en uppmaning om att rasism inte hör hemma inom fotbollen, rapporterar Sydsvenskan.

Ropen riktades främst mot Enganamouit.

– Vi hörde det hela tiden. Det kom ganska snabbt när de såg att hon var bra och försökte få henne att spilla energi på något annat, säger Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen till tidningen.

Även Marta hånades från läktarplats.

– Det är jävligt tråkigt. Framför allt när (det gäller) en spelare som gjort så mycket för kvinnlig fotboll. Det är klart de får bua och skrika, men när det blir rasistiskt och personligt hör det inte hemma i fotbollen, säger Majgaard Jensen.

Kvartsfinalen fick till slut avgöras på straffar, efter 1-0 till Rosengård under ordinarie tid (Frankfurt vann det första mötet med 1-0). Frankfurt vann efter att ha satt alla sina fem straffar medan Sara Björk Gunnarsdóttir, som tidigare gjort Rosengårds mål under ordinarie tid, missat.