Regionens rekryteringsfilm kritiseras av anställda

2:13 min

För att rekrytera fler till hemtjänsten producerade region Gotland tre filmer som skulle skildra arbetet. Men filmerna har fått kritik av regionanställda.

Länk till regionens film

Kommentera på P4 Gotlands facebooksida.

I en av rekryteringsfilmerna till hemtjänsten - som nu dragits tillbaka av regionen - ser man en ung anställd inom hemtjänsten som städar i en äldre dams hem. Den äldre damen lutar sig tillbaka för att lyssna på klassisk musik, när den anställda byter till modern musik. Musikbytet återupprepas flera gånger, tills den äldre damen slutligen ler och nöjer sig med den moderna musiken.

Reaktionerna har synt bland annat på sociala medier. Marita Westerlund som är regionanställd boendeassistent en av dem som reagerade negativt på rekryteringsfilmen.

-  Det var jag med andra som reagerade på bemötandet och hur de framförde vårat arbetet. Jag menar, reaktionerna på Facebook visar att vi som jobbar är lite mer stolta än så över vad vi göra. Och vi jobbar väldigt mycket med bemötande mot de vi är hemma hos. Och vi tyckte inte riktigt att de hade fått fram det. Det var lite "lallilall" över det hela på nåt vis - och jag kan väl tycka att vi kan väl framföra oss själva lite mer stolta än så.

Marita Westerlund förstår grundtanken i filmen, säger hon.

- Visst, det är jättekul. Och jag såg att nån hade lagt en kommentar på regionen att "vi förstår vad ni menar, men de som inte gör det har ingen humor!" Men jag menar, det har vi ju faktiskt! Men vi vill ju framföras lite bättre än så.