Jönköping

Cyklist i Huskvarna: Det är läskigt

4:19 min

Linda Hassel från Huskvarna är glad varje gång som hon kommer fram utan att skada sig efter att ha cyklat antingen upp eller ner för Ådalsbacken.

Jönköpings kommun får fler och fler cyklister - men kommunen hinner inte med att ordna infrastrukturen för cyklisterna. En som märker det är Linda Hassel.

I stort sett dagligen cyklar hon längs Ådalsbacken i Huskvarna. Det är en brant och slingrig väg som helt saknar cykelbana.

Linda delar den vägen med långtradare och bilister och hon är mycket tacksam över att hon inte har varit med om någon olycka under sina pendlingsresor.  

Jag har inte varit med om det, men jag har vänner och kollegor som cyklar och det händer jättemycket otäcka saker men jag har faktiskt varit förskonad. 

– Jag cyklar ju inte för att det är bekvämt, det är jättejobbigt, utan jag gör det för att jag tror att det är en bra lösning för framtiden.

Om Linda fick några cykel-önskningar skulle hon av Jönköpings kommun önska:

– Jag skulle säga: Ådalsvägen, Ådalsvägen, Ådalsvägen, men det är väl lite egoistiskt. Jag tycker man jobbar jättebra, exempelvis har man redan börjat sopa cykelbanorna. Men man borde tänka på att cykeln faktiskt är ett transportmedel, ett fordon som måste få ta plats. 

Hör hela intervjun med Linda i ljudspelaren ovan.