Följ med ÖSK bakom kulisserna

8:02 min

För att locka fler och höja intresset för fotbollsallsvenskan har Svensk Elitfotboll producerat fyra kortfilmer om ÖSK inför premiären.

– Vi träffas ofta mellan klubbarna i Allsvenskan och pratar om hur vi kan utveckla ligan och intresset. Just det här med öppenhet och att släppa supportrarna närmare är något som vi i ÖSK har drivit väldigt mycket, säger Simon Åström VD för ÖSK fotboll. 

Filmerna som är producerade av Svensk Elitfotboll är till för att öppna upp allsvenskan och få bort synen på att den är stängd och hemlig. ÖSK var första klubb som fick erbjudande, och när de fick frågan var det en självklarhet att vara med. 

– Det kändes jätteviktigt att det gjordes fullt ut och på riktigt, vilket innebär att vi behöver släppa dem nära. Då är det extremt viktigt att tränarteamet känner sig hundra procent bekväma med det. Jag pratade med Alexander Axén som är vår huvudtränare och vi tittade på varandra i ungefär 10 sekunder innan vi sa att vi kör, så det var en självklarhet, förklarar Simon Åström. 

En del av spelarna höjde på ögonbrynen vid tanken att ha en filmkamera upp i ansiktet hela tiden, men så har det inte varit. 

– Det var egentligen inga bekymmer från vår sida, de flesta såg det positivt och tyckte de skulle bli roligt och det var väldigt roligt. Man vande sig att kameramännen var runt omkring oss, säger spelaren Martin Broberg. 

Högt, lågt och närgånget. Filmteamet har fått varit med i varenda samtal och i varenda rum, men ÖSK har alltid fått bestämma om materialet känns okej innan det släpps ut. 

– Det har varit villkoret, om det varit något känsligt som vi vill klippa bort. Men det har vi inte behövt göra en enda gång. De har haft en väldigt bra känsla för var gränsen går, förklarar Simon Åström. 

Här nedan hittar du länk till första avsnittet: