Avspärrningarna hävda på Landvetter

0:50 min

Avspärrningarna vid inrikeshallen på Landvetter flygplats har nu hävts efter att polisens bombtekniker inte hittat något på flygplatsen.

Det var tidigare idag som Landvetter flygplats mottog ett bombhot och polisen larmades. När polisen senare letade igenom flygplatsen hittades ett misstänkt föremål. Det visade sig vara falskt alarm.

– Våra tekniker har inte hittat något farligt alls, varken i plastpåsarna eller någon annanstans i terminalen, bekräftar polisens presstalesman Hans Lippens för TT.

Det var några plastpåsar som hade gett utslag, enligt Lippens.

Vad betyder det att det har gett utslag?

– Det är ett okänt föremål som luktar som vi inte riktigt vet vad det är och som vi gärna vill undersöka, säger Hans Lippens.

Efter fyndet så spärrades inrikeshallen av och så även biltrafiken till inrikeshallen.

P4 Göteborgs reporter på plats kunde berätta att många blev avsläppta längre fram innan Landvetter flygplats och fickpromenera sista biten till avgångshallen.

– Man märker att det är en liten väg av människor som drar väskorna efter sig, säger P4 Göteborgs reporter Anders Hagström

Avspärrningarna hävdes efter att polisens bombtekniker inte hittat något på platsen och händelsen utreds nu av polisen i Region väst som olaga hot.

Uppdateras löpande!