De fortsätter kämpa för skattekontoret i Mora

3:04 min

I Mora fortsätter kampen för skattekontoret – trots att det numera är stängt. Politiker i både kommunen och riksdagen kräver nu svar från Skatteverkets generaldirektör.

Susanne Wigstrand och Carina Björk pendlar numera till skattekontoret i Falun varje dag, och det fungerar dåligt, tycker de:

– Vi är borta 12,5 timmar för att jobba 8 timmar. Det är inget hållbart arbetsliv. Vi vill tillbaka till Mora, och det ska vi kämpa för, säger de.

De är inte ensamma i den kampen. I dag har flera kommun- och riksdagspolitiker haft ett möte om det här, och nu kräver de åtminstone ett svar från myndighetens generaldirektör på hur situationen ska bli bättre.

– Generaldirektören tycker väl att den här nedläggningen är avklarad och att det är ingenting att diskutera, men den uppfattningen delar ju inte vi, säger Anna Hed (C), kommunalråd i Mora.

Hon ser nedläggningen som en prestigefråga, och hennes partikamrat Per Åsling, ordförande i skatteutskottet, har fortfarande hopp om att det går att påverka myndighetens ledning.

– Det är klart att det är fullt möjligt att Skatteverket kan öppna kontoret i Mora igen. Det gäller bara att sätta press på Skatteverket nu, säger han.