Blåvitts mittback missar premiären

IFK Göteborgs mittback Hjörtur Hermannsson blir borta i omkring fyra veckor på grund av skada och missar därmed den allsvenska säsongsinledningen och premiären mot Falkenberg på söndag.

Hermannsson skadades under Islands landskamp mot Grekland på tisdagen. Skadebeskedet kom efter undersökning med magnetröntgenkamera.

"Tyvärr är det så. Någonstans kring fyra veckor handlar det om. Hjörtur har en skada i höftböjarmuskeln. Vi lider givetvis med honom. Samtidigt kunde det varit värre och betydligt längre bortavaro efter den typen av skada", säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson till klubbsajten.

Efter Göteborg har flera försvarare skadade funderar klubben enligt gp.se på en blixtvärvning för att täta luckan efter Hermannsson.

Mikael Boman stukade foten under onsdagens träning, men ska förhoppningsvis åter vara redo för spel på söndag och i den allsvenska premiären.

Emil Salomonsson, som klev av Sveriges landskamp mot Tjeckien i tisdags på grund av kramp, har också undersökts, men är skadefri.