Johanna minns Sörmland Topp 5-profilen Jörgen "Elvis" Johansson

3:24 min

Det är med stor bestörtning och tungt hjärta jag fått höra att Sörmland Topp 5-profilen framför andra, Oxelösundsbon Jörgen Johansson, har tagit sina sista andetag i livet.

För bara en månad sedan var Jörgen med på Sörmland Topp 5 med Elvis-låten See See Rider - den senaste i en lång rad låtar man har kunnat höra med Jörgen på vår musiklista.

Det var alltid en angenäm upplevelse att få intervjua Jörgen om hans stora kärlek till musiken och Elvis Presley i synnerhet. Musiklegenden från Memphis hade en stor plats i Jörgens liv och jag är så glad att Jörgens efterlängtade resa till Memphis blev av.

I den här sista intervjun jag gjorde med Jörgen kan du höra om en fantastisk musikalisk upplevelse som Jörgen skattade högt: Den pensionerade järnverksarbetaren stod på Bill Street i Memphis och såg en pastor viga kärlekspar samtidigt som denna kyrkans man framförde Elvislåtar. Efter en stund var det så många par som ville vigas att pastorn undrade om någon i publiken kunde rycka in och sjunga Elvislåtar i hans ställe. Jörgen erbjöd sig att ställa upp och det blev ett minne för livet.

För bara några veckor sedan sms:ade Memphis-pastorn Jörgen och undrade om han vill komma tillbaka och göra samma sak igen. Det säger något om med vilken känsla och kärlek Jörgen framförde Elvis-material.

I Elvis hemstad ville man att Jörgen från Oxelösund skulle resa över halva världen för att ge röst åt världslegenden.

Jörgen berörde många av våra lyssnare och det hände mer än en gång att de hörde av sig för att få veta mer om Jörgen och hur man kunde få tag på hans versioner av Elvislåtar.

Du kan höra några av Jörgens Elvistolkningar här nedan

Musiken var en källa till livslång glädje och uppskattning för Jörgen och han beskrev hur han en gång som ung började sin musikaliska bana med att spela på ungdomsgårdar runt om i Sörmland. Nu var cirkeln sluten för nu spelade han för samma människor, fast på pensionärsträffar och äldreboenden.

Jörgen, vi är många som kommer att sakna din stämma!

Hälsa the King of Rock’n Roll från mig!

/Johanna Iggsten, producent och programledare för Sörmland Topp 5