Ijda, 18, om misstänkta färjevåldtäkten: ”Någonstans tänkte man ju att det kunde hända”

Fyra killar är anhållna misstänkta för en gruppvåldtäkt på en studentkryssning. Ijda Gilbertsson och Emelie Möller som åkt på studentfestkryssningar säger att säkerheten är dålig och att de inte vågade vara själva.

Emelie Möller var på den kryssning där våldtäkten sägs ha ägt rum. Hon tyckte att det var väldigt dålig säkerhet på båten.

– Deras prioritet verkade vara att vakta taxfreen och discot istället för att gå nere vid hytterna och kolla så att allt var okej där nere, säger hon.

Emelie Möller tycker inte att arrangörerna har hållit vad de lovade. 

De skrev att det skulle vara väldigt mycket vakter. Jag kände mig inte alls trygg för det var väldigt många killar som var sliskiga och tafsade när de hade fått i sig alkohol.

Ijda Gilbertsson kom hem från en studentkryssning tillsammans med sina vänner i tisdags. På kryssningen som avgick efter hennes misstänks gruppvåldtäkten ha hänt.

– Jag fick höra från andra innan jag åkte att jag skulle passa mig och vara lite försiktig. Så någonstans tänkte man ju att det kunde hända. Men det är inget man tror kommer hända när man är där. Men omedvetet var jag aldrig ensam och gick inte in i hytter själv, säger Ijda Gilbertsson.

Jobbar med säkerheten

Företaget Fun Cruises arrangerar de här studentkryssningarna och Martin som jobbar på företaget säger att de arbetar mycket med säkerheten på båten.

– Det är tragiskt och tråkigt. Vi har personal som patrullerar gångarna för att synas och förhindra att det ska kunna ske något, säger han.