Behovet av studentlägenheter snart mättat

1:14 min

Det byggs allt fler studentlägenheter i Örebro. Öbo ska bygga 78 nya smålägenheter i Brickebacken, men snart är behovet mättat.

– Det är en koppling till universitetet givetvis men i det här fallet tänkte vi oss att det kan vara en blandning av studentlägenheter som är öronmärkta för studenter och lägenheter som inte är öronmärkta till just den kategorin, säger Petra Åhlund som arbetar med projektutveckling på det kommunala bostadsbolaget Öbo.

Det har byggts och det håller på att byggas studentlägenheter i Örebro. Förutom de 78 lägenheterna i Brickebacken pågår bygget av 170 andra små lägenheter i närheten av universitetet. 

Behovet av studentlägenheter är snart mättat och det är därför Öbo vill att lägenheterna i Brickebacken ska vara tillgängliga för andra än enbart studenter.

De här smålägenheterna är ettor och tvåor, 34 kvm och 45 kvm, med en månadshyra på mellan 5 000 och 7 000 kronor, och det har studenterna råd med, menar Petra Åhlund.

– Vi har byggt ett antal studentlägenheter så att det känns som att man har råd. Sedan har man prioriteringar beroende på vem man är som person och hur man prioriterar sitt boende, säger Petra Åhlund på Öbo.