Ägaren till knarkfabriken förnekar inblandning

2:59 min

I polisförhör berättade Jönköpingsbon att han köpte lokalen i Undenäs för att odla cannabis och att han varit med i odlingen i åtta år. I dag i rättssalen förnekade han all inblandning.

I dag inleddes den fem dagar långa rättegången i Skövde mot sju män som misstänks ligga bakom den stora cannabisproduktion som polisen avslöjade i Undenäs, utanför Karlsborg, i början av november.

Samtliga misstänkta nekade under förmiddagen till de allvarligaste anklagelserna om grova narkotikabrott.  Istället ville flera av dem ha det till att de bara varit med och hjälpt till lite grann i periferin.

Något som fick flera på århörarbänken att reagera var framförallt att den man som äger fastigheten, en Jönköpingsbo i 35-årsåldern, nu nekade till i princip all inblandning. Detta när han skulle svara på sin inställning till åtalet.

– Han vidgår att han haft en fastighet som han hyrt ut till en person. Han känns inte vid den här odlingen överhuvudtaget, säger hans advokat Fredrik Almer.

Men i polisförhör har mannen detaljerat beskrivit och ritat en tidsaxel över hur han drivit odlingen och med vilka personer vid vilka tidpunkter sedan 2007.

– Jag vill inte föregå hans eget förhör. Du får återkomma med frågor i den delen när vi hört honom i morgon.

Klart är att mannen kommer att erkänna innehav av 1,7 kilo cannabis som han haft i sin lägenhet i Jönköping, förklarar Almer.