VIK Hockey får fortsätta rekonstruktionen

0:20 min

Västmanlands tingsrätt beslutade idag att VIK Hockey får fortsätta sin rekonstruktion. Samtidigt kom det fram ännu fler skulder.

Just nu säger klubben att de behöver få in någonstans mellan 1 och 2 miljoner och avsluta rekonstruktionen före den sista april. Detta för att få elitlicensen som behövs för fortsatt allsvenskt spel nästa år.

Under torsdagen hölls ett borgenärssammanträde i tingsrätten där de som VIK Hockey har skulder till fick ställa frågor till klubben. Efter det fick borgenärerna, alltså de som VIK är skyldiga pengar ta ställning till om de tyckte VIK ska få fortsätta rekonstruktionen. Vilket de alltså tyckte och det blev också tingsrättens beslut. 

VIK hockey har en skuld till staten på nästan 2,5 miljoner och statens representant ställde också flest frågor. Bland annat framkom det att de 5-6 miljoner som klubben tidigare pratat om bara är en del av skulden. Förutom de miljonerna tillkommer det också ungefär 2 miljoner som aktiebolaget har i skulder. 

VIK Hockey består egentligen av två delar. En förening och ett aktiebolag. Föreningen måste ha en miljon i eget kapital och inte genomgå rekonstruktion 30 april för att få elitlicens till nästa säsong. Men aktiebolaget kan däremot fortsätta ha skulder även efter det datumet och aktiebolagets skulder på cirka två miljoner har klubbchefen Johan Fägerblad inte tidigare pratat om. 

I dagsläget har klubben löften om ungefär fem miljoner och därmed säger klubbledningen att det behövs 1-2 miljoner för att klara elitlicensen.

Mycket arbete återstår för klubben men ordföranden Camilla Törngren och klubbchefen Johan Fägerblad var nöjda efter beslutet idag.

– Det landade väl så som vi ville att det skulle landa, säger Camilla Törngren till P4 Västmanland.