Jönköping

Ägare till knarkfabrik tar tillbaka erkännande

2:59 min

Trots att mannen från Jönköping tidigare erkänt , backade han när rättegången startade.

I polisförhör berättade Jönköpingsbon att han köpte lokalen i Undenäs för att odla cannabis och att han varit med i odlingen i åtta år. I dag i rättssalen förnekade han all inblandning.

I dag inleddes den fem dagar långa rättegången i Skövde mot sju män som misstänks ligga bakom den stora cannabisproduktion som polisen avslöjade i Undenäs, utanför Karlsborg, i början av november.

Fyra av männen är från Eksjö och två från Jönköping. En av dem äger fastigheten där cannabisproduktionen ägde rum - men han, liksom de andra, nekade i dag till grovt narkotikabrott.

Istället ville flera av dem ha det till att de bara varit med och hjälpt till lite grann i periferin.

Något som fick flera på åhörarbänken att reagera var framförallt att den man som äger fastigheten, en Jönköpingsbo i 35-årsåldern, nu nekade till i princip all inblandning. Detta när han skulle svara på sin inställning till åtalet.

– Han vidgår att han haft en fastighet som han hyrt ut till en person. Han känns inte vid den här odlingen överhuvudtaget, säger hans advokat Fredrik Almer.

Men i polisförhör har mannen detaljerat beskrivit och ritat en tidsaxel över hur han drivit odlingen och med vilka personer vid vilka tidpunkter sedan 2007.

– Jag vill inte föregå hans eget förhör. Du får återkomma med frågor i den delen när vi hört honom i morgon.

Klart är att mannen kommer att erkänna innehav av 1,7 kilo cannabis som han haft i sin lägenhet i Jönköping, förklarar Almer.