Malmö

"Rasism hör inte hemma i sporten"

3:03 min

Igår spelade FC Rosengård kvartsfinal mot Frankfurt. Under matchen så valde domaren att blåsa av matchen då stämningen på läktaren blev för rasistisk. Men det var inget som spelaren Anita Asante och lagkapten Emma Berglund märkte av.

– När domaren blåste av matchen trodde alla att det var något tekniskt fel. Vi hade inte ens uppfattat att det skreks rasistiska saker, säger Emma Berglund.

Emma säger att det generellt inte brukar vara särskilt mycket rasism inom damfotboll och att hon hoppas att det inte kommer bli mer framöver. Laget har i dagsläget ingen strategi för hur de ska tackla rasism och negativitet från publiken.

– Jag är väldigt glad att domaren blåste av, för att markera att sådant inte hör hemma inom sporten, hela laget står bakom det.¨

Anita Asante, som spelat för laget sedan 2013, säger att det har hänt några gånger att hon känner sig attackerad men det är inte särskilt ofta.

– Jag tar inte åt mig. Det finns många olika faktorer som försöker påverka mitt spelande och man får bara stänga av helt enkelt.