Efter rasism-anklagelserna: Uefa startar utredning

3:03 min

Nu står det klart att Uefa öppnar en utredning mot Frankfurt på grund av rasistiskt uppträdande från publiken i Champions League-mötet med Rosengård.

Efter Rosengårds uttåg ur Champions League borta mot Frankfurt i går kväll kom uppgifter om att spelare i det svenska laget ska ha utsatts för rasistiska glåpord. 

Nu öppnar Uefa en utredning mot Frankfurt för ”rasistiskt uppträdande” och ärendet kommer att hanteras av Uefas disciplinära organ den 5 april.

Det var Rosengårds stjärnspelare Marta och Gaëlle Enganamouit som ska ha fått utstå rasism från åskådarplats.

– Om Uefa kan ha synpunkter på att flaggorna hänger i fel ordning på en match, så måste man rimligen se mycket allvarligt på det som Uefa själva står för – ”no to racism” – och att de ska stå för respekt, sa Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes till Radiosporten tidigare under torsdagen.

Den italienska domaren Carina Vitulano blåste under matchen av spelet tillfälligt. Kort senare, efter att spelet satts igång, meddelade speakern på arenan att rasism inte hörde hemma inom fotbollen. 

– Jag är väldigt glad att domaren blåste av för att markera att sådant inte hör hemma inom sporten. Hela laget står bakom det, säger Rosengårds Emma Berglund till P4 Malmöhus.