En cirkel som sluts

0:48 min

Först såg det ut som att det Malmöbaserade bolaget Two Friends hade bokat årets enda spelning med Avicii i Norden. Men läget blev något helt annat när artisten i tisdags meddelade att årets turné blir hans sista.

Eric Ebbing har tillsammans med kollegan Ali Eftekhari startat bokningsbolaget Two Friends som arrangerar spelningen senare i sommar. 

– Biljetterna sålde ju slut på bara några timmar, och det var innan det var allmänt känt att han skulle sluta turnéra. Han är ju ständigt aktuell och alltid lika het men det blir ju ännu större när han gick ut med att detta var hans avskedsturné, säger Eric Ebbing.

För arrangörernas del handlar det nu om praktiska aspekter, allt från logistik till hur just den här spelningen ska bli något alldeles extra. 

Relationen mellan Ebbing, Eftekhari och Avicii sträcker sig flera år tillbaka. Redan 2011 sålde Avicii ut Slagthuset i Malmö och året därpå gjorde han två utsålda konserter på Malmö Arena. Att han då gör sin sista Norden-spelning i Malmö menar Eric känns speciellt.

– Det känns som en stor ära att få ha honom här på sin avskedsturné. Han var ju den första vi bokade så för vår del blir det ju som en cirkel som sluts. Så det blir extremt ärofyllt.