Komplett ÄFF-trupp inför premiären

1:09 min

Den ekonomiska situationen i Ängelholms FF har lett till osäkerhet kring vilka spelare som kommer vara kvar. Men till premiärmatchen är i alla fall alla spelare tillgängliga.

På söndag har Ängelholms FF säsongspremiär i superettan. Den dåliga ekonomin har lett till att en majoritet av truppen gått med på en lönesänkning. Sex spelare har dock vägrat sänka sina löner och deras framtid i klubben är osäker. På söndag är dock alla tillgängliga.

– Det har varit en del rykten men det också meningslöst för mig att spekulera. Jag tar det när det finns papper påskrivna och än så länge är det ingen som skrivit på någon annanstans vad jag vet, säger tränare Christian Järdler.

Men han medger att situationen är besvärlig.
– Min uppgift är att jobba med det sportsliga men det här blir en del av vardagen som inte är positiv så klart, säger han.

Det var när konkurshotade Ängelholm presenterade nya kontraktsförslag med 20 procents lönesänkning som de sex spelarna vägrade att skriva på. Även Christian Järdler har gått med på lönesänkning.
– Absolut. Jag och de andra tränarna har också sänkt vår lön, säger han.

Samtidigt som sex spelare riskerar att fly klubben väljer samtidigt unga talangen Oliver Stojanovic-Fredin att gå i motsatt riktning, till Ängelholm på lån från Malmö FF.
- Jag ser chansen att utvecklas på seniornivå och då är Ängelholm en bra klubb som spelar min typ av fotboll, säger han.