Expertanalys Hammarby: ”Truppen rimmar inte med hur man vill spela”

3:42 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson analyserar Hammarby inför allsvenska säsongen.

Hammarby blev 11:a ifjol i allsvenska comebacken. På försäsongen har Hammarby imponerat i Svenska cupen där man slagit ut både Djurgården och AIK. Men det har också ryktats om intern kritik mot lagets spelstil.

Känns inte årets Hammarby väldigt svårbedömt ut på förhand?

– Något otroligt. Särskilt som vi vet att det inom truppen och föreningen finns vissa som inte är helt med på Nanne Bergstrands vision om vad Hammarby ska bli för lag i framtiden.

Vilken är lagets styrka respektive svaghet?

– En mycket bra målvakt och en stabil backlinje. Nanne Bergstrand predikar sitt evangelium om fartfylld fotboll. Har han verkligen ett mittfält för det? Där finns en hel del bra spelare men samtliga är ganska tröga.

Vem är lagets viktigaste spelare?

– Jag tycker att vårens matcher visat hur beroende Hammarby är av defensive gnuggaren Johan Persson på mittfältet.

Vilken spelare kan få sitt stora genombrott denna säsong?

– Nyförvärvet Alex kan bli ett stort utropstecken. Känns som en spelartyp där det finns mycket fint råmaterial att utveckla.

Var placerar du laget denna säsong, om du får välja på toppen, mitten eller botten?

– Botten.


Hammarbys tränare Nanne Bergstrand om Henrikssons tips:

– Det får han gärna tycka, vi vet hur många som brukar ha 13 rätt på tipset.  Vi är i en etableringsfas där vi kommer fortsätta utvecklingen och på sikt kommer vi klättra uppåt med tanke på de förutsättningarna vi har med publik och ekonomi. Vi kommer bli ett av topplagen förr eller senare. Hur många år det tar är omöjligt att säga.

Bergstrand tar ut en spelare som kan slå igenom i år: Alex

Allsvensk premiär: Hammarby-Östersund måndag kl 19.00


Övergångar 

In: Melker Hallberg, m (Udinese), Arnór Smárason, f (Helsingborg), Alexssander Medeiros de Azeredo, f (Resende FC), Romulo Cabral, f (Brasilien)

Ut: Jan Gunnar Solli, m (oklart), Viktor Nordin, m (oklart), Pablo Pinones-Arce, a (slutar), Linus Hallenius, f (Helsingborg)