Hundtävling

Populär draghundstävling i Norråker

7:08 min

På torsdagen startade draghundstävlingen Beaver Trap Trail i Norråker.


Det är trettonde året som draghundstävlingen arrangeras i Norråker. Solen sken från en klarblå himmel och massor med hundar och förare stod förväntansfulla på startlinjen tidigare idag.

Nästan 100 personer kommer till byn med sina hundar för denna populära tävlingen berättar Martin Wagenius som är tävlingsledare.

Vi ska ha roligt och njutaIda Collin från Norråker åker skidor med pulka och fyra hundar i hela 13 mil. En annan lokal deltagare är Kia Sundkvist från Lövberga. Hon har flera olika hundar som har tjocka pälsar och därför kräver många pauser under varma tävlingsdagar.
Thomas Minnich från Österrike bor delvis i Sollefteå för att kunna köra draghundstävlingar. Han har tagit på skor på hundarna för det är isiga banor.
Ami Palm från Norderåsen har många meriter från stora tävlingar runt om i Europa. Hon har bestämt sig för att njuta och bara ha kul under tävlingen.
Linda Lindqvist från Jönköping är ny inom draghundsporten och var jättenervös inför debutloppet på medeldistans med lånade hundar. Det kom rapporter under första etappen att Linda vurpat och förstört ett handtag på släden, men trots det så var hon snabbast i sin klass med  sex hundar efter första dagsetappen på 42 kilometer.

Långdistanstävlingen på 35 mil kör till Saxnäs och vänder sedan tillbaka till Norråker för målgång på lördagen. Det finns även en medeldistans och kortare distans.