Blåvitt lånar Albornoz efter skada

IFK Göteborg får klara sig utan Hjörtur Hermannsson de första veckorna av allsvenskan. Blåvitt lånar in Mauricio Albornoz från Åtvidaberg för att täcka upp.

"Jag är överraskad att de tar in honom som försvarare"

IFK Göteborg fick det tunga beskedet att mittbacken Hjörtur Hermannsson blir borta i omkring fyra veckor på grund av en skada i höftböjarmuskeln.

Islänningen missar därmed den allsvenska säsongsinledningen och premiären mot Falkenberg på söndag.

Hermannsson skadades under Islands landskamp mot Grekland på tisdagen. Nu lånar Blåvitt in Mauricio Albornoz från Åtvidaberg för att täcka upp i truppen.

– Vi är i en situation med positioner där vi är väldigt sårbara vid ytterligare någon skada. Mauricio kan spela både i försvaret och på mittfältet och ger oss alternativ som vi i nuläget är i behov utav, säger IFK Göteborgs sportchef och klubbdirektör Mats Gren till klubbens webbplats.

Lånet sträcker sig fram till sista juni.

Mikael Boman stukade foten under onsdagens träning, men ska förhoppningsvis åter vara redo för spel på söndag och i den allsvenska premiären.

Emil Salomonsson, som klev av Sveriges landskamp mot Tjeckien i tisdags på grund av kramp, har också undersökts, men är skadefri.